MERSİN / ANAMUR - Anamur 15 Temmuz Milli İrade İlkokulu

Nis

Anamur 15 Temmuz Milli İrade İlkokulu ,2 yıldır ’Atatürk’e Vefa Valizi ’projesi okuludur. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen kurtuluş  mücadelesine olan minnetlerini göstermek üzere, Türk Milli Eğitim kanun, yasa ,yönetmelik ve eğitim programlarında yer alan Atatürk ile ilgili etkinliklerle 3-17 yaş arası öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla uygulanan bu projede; öğrencilerimiz ile birlikte ortaya çıkarılan eserlerde ’’Atatürk ve Atatürk sevgisi’ ’konusunu ön plana çıkarılarak;3-17 yaş arası öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılapları ile milli ve manevi değerlerine bağlı, öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun ve güzel  sanatlarına ilgi duymalarını sağlayan sosyal , kültürel ve sanatsal becerilerle donatılmasını sağlamaktadır. 25 Ekim’den itibaren 7 adet valiz ülkemizin farklı il ve ilçelerine ulaşmak için Ankara’dan yola çıkmıştır. Bu kapsamda okulumuzda anasınıfı öğretmenlerimiz  Derya Akdeniz ve Serap Yıldız’ın rehberliğinde   artık materyallerle uygulanan Atatürk temalı sergi düzenlenerek projenin ön hazırlık aşamasını gerçekleşmiştir.19 .02.2024 tarihinde de Atatürk Vefa Valizini okulumuzda misafir ederek,  yaptığımız etkinliğimizi 18 Mart 2024 ATO Fuaye Alanında yapılacak sergide sergilenmesi üzerine Ankara’ya uğurlanmıştır. Bakanımız Yusuf  Tekin Beyin katılımıyla segimiz gerçekleşmiştir.

Mrt

Okulumuzun Anasınıfı/C  şubesi  öğrencileri öğretmeni Derya Akdeniz rehberliğinde velilerinin desteğiyle artık materyalleri kullanarak birbirinden farklı robotlar tasarladılar. Öncelikle kendi arkadaşlarına,okulumuzun miniklerine ve sonra da ağbi ve ablalarına nasıl yapıldığını ,hangi malzemeleri kullandığını ve işlevlerini kendileri anlatarak güzel bir etkinliğe daha imza atmış oldular.

Ekm

13-15 Ekim Erasmus gunlerinde okulumzda Viyana hareketliligi konusunda ogretmenlerimize hareketlilik ve güzel uygulamalar hakkında bir bilgilendirme toplantisi düzenlenmiştir.Yine ogrencilere hareketlilik tanitilarak ogrencilerle birlikte okul panosu oluşturulmuştur.13 Ekim 2022 de Musurup Sanat Sokaginda proje tanitim gunlerinde akreditasyon ve konsorsiyum hakkında tanıtımlar yapılmıştır.

Ekm

Mersin Mem Erasmus + okul egitimi kapsaminda okulumuz 2021yilinda  konsorsiyum uyeligine seçilmiştir.Okulumuz öğretmenlerinden Ayşe Ayhan ve Derya Akdeniz okulumuz adına Viyanadaki işbaşı gozlem hareketliligine katılmış ve ordaki güzel uygulamalari yakından görerek uygulamalarda yer almıştır.

Nis

Erasmus+KA2 No Borders Projesi

Erasmus+KA2 No Borders proje etkinlikleri Okulumuz Anasınıfi öğretmeni Rabia YILMAZ tarafından yürütülmektedir.    Bilgisi - Sınır Tanımayan Bir Dünya/The Knowledge of Languages - a World without Borders'' projemiz, fikri çıktıları olan iki yıllık bir Erasmus + KA2 projesidir. Bireylerin temel becerileri ve temel yetkinlikleri kazanmaları ve geliştirmeleri konusunda desteklenmesi, okul öncesi çocukları, ebeveynleri ve eğitimcileri hedef almaktadır.   Okul öncesi dönemdeki çocuklar için oyunlar ve diğer etkileşimli etkinlikler yoluyla bütünleşik bir şekilde yabancı dil öğrenimini teşvik etmeyi hedefleyen projenin, Kasım 2021- Mart 2022 tarihleri arasında yürütülmesi planlanmıştır.   Esra Gültekin, Ayhan Sezdirmez, Aysu Yalçın, Meryem Emen Koyuncu,Neşe Dinç, Zeliha Özdoğan, Ayşe Sofu Kıymaz, Gülcan Türkay, Figen Sandallı, Adina-Elena Prisecaru, Adriana Mihaela Ivan, Baiba Gabranova, Sonja Bjørshol, Ελενη Νικολοπουλου, Γεωργία Κωστοπούλου,

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Raşit Bulut öğretmenimizin yürüttüğü bu proje ile Steam eğitimini öğrencilere kazandırma becerilerini içeren eTwinning projemiz , 21.yy hedeflerini Steam etkinlikleri ile kazandırmayı hedeflemekteyiz.Yabancı ve Türk ortaklarin yer aldığı projemizde okullar arasında eğitim çalışmaları birlikte yürütülmektedir.

Okul Sağlığı

Mrt

15 Temmuz Ailesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutlarız...

Ara

Okulumuz anasınıfı/c şubesi öğretmeni Derya Akdeniz ekim ayından itibaren İki Devlet Bir Millet Geleceğimiz Çiçeklenecek eTwinning projesini okulumuzda uygulamaktadır.Dost ülke Azerbeycan ile yürüttüğü projede küresel ısınma ve iklim değişiklikleri konusunu işlemektedir.Erken yaşta doğa farkındalığını ,çevre duyarlılığını ve suyun önemini öğrencilerine aktarabileceği etkinlikler yapmaktadır.Okulumuzdaki diğer öğrencilerimiz üzerinde de farkındalık oluşturmuştur.Öğrenciler Azerbeycan ülkesinden öğretmenler ve öğrencilerle tanışıp ,birlikte etkinlik yapma imkanı sunmuştur.Öğrenciler web 2 araçlarını kullanarak doğa konulu oyunlar ve çalışmalar yapmıştır.Tasarrufun önemini kavrayarak doğal kaynaklarımızı bilinçli kullanmaya teşvik etmiştir.

Kas

10 Kasım Şiir Yarışmasında 4. sınıflar arasında birinci olan 4/B sınıfı öğrencilerinden Kübra AKBAŞ'ı kutluyoruz.